Muğla Son Dakika Haber
Muğla
AÇIK
23°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Muğla Haber Muğla Haber Özgür Özel, Muğla'ya Geliyor: Deniz Otobüsü Seferleri Başlıyor

Özgür Özel, Muğla'ya Geliyor: Deniz Otobüsü Seferleri Başlıyor

Bodrum-Turgutreis-Didim ve Fethiye-Marmaris güzergahlarında deniz otobüsü seferleri başlatılacak. 1 Temmuz’da başlayacak Bodrum-Turgutreis-Didim seferleri, Fethiye-Marmaris seferleri ise 2 Temmuz’da faaliyete geçecek.

3 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Özgür Özel, Muğla'ya Geliyor: Deniz Otobüsü Seferleri Başlıyor

Özgür Özel, Muğla'ya Geliyor: Deniz Otobüsü Seferleri Başlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile başlatılan Bodrum-Turgutreis-Didim ve Fethiye-Marmaris deniz otobüsü seferlerinin açılışını, CHP Genel Başkanı Özgür Özel yapacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü bu projeyle, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı’nda Bodrum-Turgutreis-Aydın Didim deniz otobüsü seferleri hizmete girecek. Açılış töreni, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in katılımıyla Didim ilçesinde gerçekleştirilecek. 1 Temmuz Pazartesi günü saat 13.45’de, Didim D-Marin yolcu iskelesinde yapılacak olan bu törende, deniz ulaşımının yeni dönemi resmen başlayacak.

Deniz Ulaşımında Yeni Dönem Başlıyor

Deniz ulaşımını daha verimli hale getirmek ve denizlerden daha fazla faydalanmak amacıyla başlatılan bu proje, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın seçim vaatlerinden biriydi. Özellikle yaz aylarında karayollarında yaşanan trafik yoğunluğunu azaltmayı hedefleyen proje ile Bodrum-Turgutreis-Didim ve Fethiye-Marmaris güzergahlarında deniz otobüsü seferleri başlatılacak. 1 Temmuz’da başlayacak Bodrum-Turgutreis-Didim seferleri, Fethiye-Marmaris seferleri ise 2 Temmuz’da faaliyete geçecek.

Sinan Meydan Deniz Otobüsü’nde Söyleşi Düzenleyecek

1 Temmuz 2024 Kabotaj Bayramı’nda Didim’den başlayacak olan Didim-Turgutreis-Bodrum seferi, CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun katılımıyla açılacak. Açılış töreninin ardından deniz otobüsü, Didim’den Bodrum’a ilk seferini gerçekleştirecek. Bu özel sefer sırasında, araştırmacı-yazar Sinan Meydan 1 Temmuz Kabotaj Bayramı’nın tarihsel önemi hakkında bir söyleşi düzenleyecek. İlk sefer Bodrum limanında tamamlanacak.

Başkan Aras: "Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda Deniz Seferlerini Başlatmanın Mutluluğunu Yaşıyorum"
Muğla’nın 1480 km uzunluğundaki kıyı şeridi ile deniz ulaşımının önemine değinen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu proje ile hem karayollarındaki trafiği rahatlatmayı hem de mavi yolculuğun adresi olan Muğla’da denizden seyahati herkes için ulaşılabilir hale getirmeyi amaçladıklarını belirtti. Başkan Aras, "Öncelikle ülkemizin denizleri için önemli bir tarih olan 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda bu hizmeti başlatacak olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Muğla’nın 1480 km kıyı şeridi var. Bu kıyıları deniz ulaşımı ile birleştirmek için bu hizmeti başlatıyoruz. Fethiye’ye gelen bir vatandaş denizden Marmaris’e, Bodrum’dan Didim’e konforlu bir ulaşımla bölgeyi dolaşabilecek. Hem kara yolunda trafik yoğunluğu yaşamayacak hem de mavi yolculuğun adresi kentimizde eşsiz kıyıların tadını çıkaracak. 1 Temmuz’da Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu ile bu hizmetimizin açılışını yapacağız. Tüm vatandaşlarımızı açılış törenimize bekliyoruz," dedi.

Bu heyecan verici gelişme, deniz ulaşımını daha erişilebilir hale getirerek bölge halkı ve ziyaretçileri için büyük bir kolaylık sağlayacak. Açılış törenine tüm vatandaşlar davetlidir.
 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *

Bodrum-Turgutreis-Didim ve Fethiye-Marmaris güzergahlarında deniz otobüsü seferleri başlatılacak. 1 Temmuz’da başlayacak Bodrum-Turgutreis-Didim seferleri, Fethiye-Marmaris seferleri ise 2 Temmuz’da faaliyete geçecek.

Muğla Köyceğiz Denizli Arası Kaç Saat? Yakıt Hesaplama!

Muğla Köyceğiz Denizli Arası Kaç Saat? Yakıt Hesaplama!