Allah'ın Kuran'da bahsettiği küçük bir böcek ve zayıf bir yaratıktır sivrisinek.
Allah'ın Kuran'da bildirdiği gibi
“Ve inkâr edenlere gelince, derler ki: Allah bu misalle ne istedi? Ve şimdi, aradan on dört asır sonra, modern bilimler bize Allah'ın Kuran'da bahsettiği örneğin basit bir örnek değil, sivrisinekleri Allah tarafından yaratıldığı için büyük bir örnek olduğunu ispat etmeye geldi. Zayıf bir yaratık yaratıcısı büyüktür.
Bilimsel çalışmalar: Allah'ın vurduğu sivrisinek örneğin Kuran'da kanıtlamıştır. Ağzında 48 dişi var... Ve içinde üç tam kalp var... Hortumu içerisinde altı adet bıçak bulunur ve her hortumun diğer hortumdan farklı bir işlevi vardır. Her iki ucunda da üç kanat var... Allah'ın yarattığı sivrisinek, tıpkı askerlerin kullandığı gece görüş sistemleri gibi, kızıl ötesi sistem gibi çalışan ve karanlıkta insan derisinin rengini menekşe rengine çeviren bir ısı cihazına sahiptir.
Allah sivrisineği yarattı, iğnelerini insan vücuduna iğnelerini sokmasına yardımcı olan, kan emene kadar ve anestezinin etkisi uçtuktan sonra bitene kadar, yani uçtuktan sonra sıkışmasını hissedelim. Bu yüzden tutamın yerine çarptık ve içinde bulamıyoruz. Allah, her türlü kanı sevmediği için, kanı analiz etmek için çok doğru bir cihaz olan sivrisinekleri yarattı. Allah onun için kanı sulandıracak bir cihaz yarattı, böylece emme işlemi sırasında çok hassas hortumuna akacak...
Allah ona (60) metre öteden insan terinin kokusunu alabilecek bir koku alma cihazı yaratmıştır.
Tüm bunlardan daha da tuhafı, modern bilim, bir sivrisineğin sırtında yaşayan ve ancak mikroskopla görülebilen çok küçük bir böcek olduğunu keşfetti. Cenâb-ı Hak buyurmuştur ki: (Allah sivrisinek ve üstündekini misal vermekten utanmaz).
Sivrisinek ancak mikroskopla görülebilen küçük böcektir.
Sivrisinek kafası, birkaç bölümden oluşur; Dahil olanlar: görme için iyi olmasalar da tek bir yerde çok sayıda gözden oluşan bileşik gözler; Bununla birlikte, hareket ve ışığı algılamada, bir kısmı rüzgar hızını tespit etmek için kullanılan, bir kısmı kimyasal reseptör görevi gören antenler ve dişide bir tüp olan ağız, erkeklerde ise dişinin onu algılamasını sağlayan bir ağza sahip olmaları ile ayırt edilirler. Kanı emmesi amaçlanmadığından nektar yiyin.
Ve göğüs, sivrisineğin bu kısmı, tüm eklembacaklılarda olduğu gibi birbirine bağlı altı bacaktan oluşur ve bu ayakları diğerlerinden ayıran şey, sivrisineklerin ayak bileğinde kimyasal reseptörler içerdiğinden, sivrisineklerin bunları kullanarak sıcaklığı tadabilmeleri ve algılayabilmeleridir. Yediği hayvanın derisindeki ve saçındaki kimyasalları algılar. Göğsü kanatları içerdiğinden ve sivrisineğin bacağındaki bir top dengeyi sağladığı için üzerinde yürür. Sivrisineklerin karnı, chitinous plakalar arasında geniş içerir. elastin tabakaları, çünkü yumurtalar bulunduğunda veya kanla beslendiklerinde genişlemek üzere tasarlanmıştır Karında ayrıca sivrisineğin her iki yanında solunum delikleri adı verilen deliklerden oluşan bir solunum cihazı vardır. Sivrisineklerin akciğerleri olmadığı için sivrisineklere herhangi bir zararlı madde olması durumunda bu delikleri kapatın; Bu nedenle solunum delikleri, soluk borusu yoluyla sivrisinek vücudundaki ana kas demetlerine doğrudan bağlıdır. İç organlar sivrisinek vücudundaki iç organları şu şekilde ayırır: Uzun, titreşen bir tüp olan kalp. Kan, kafadan karnın ucundaki son plaka olan raster'e akan ve daha sonra kalp yoluyla tekrar başa dönen bir sıvıdır. Beyin sivrisineğin başında bulunur ve ikisi sivrisineğin görüşü, ikisi hareketi ve ikisi geri kalan vücut fonksiyonları için olmak üzere 6 lobdan oluşur. Sindirim sistemi ön, orta ve arka bağırsaklardan oluşur ve kan emildiğinde ön bağırsağın içinde ayrı ayrı geçirgen bir zara yerleşir, ardından sivrisinek dokularına, atıklar da kana taşınır. Bertaraf için arka bağırsak. Üreme sistemi, herhangi bir canlı organizmanın üreme sistemi ile aynı biçim ve işlevi benimser ve çiftleşme sırasında biriken sperm kesesi olan yumurtaları üretir. Kaslar, sivrisineğin vücudundaki kas demetleridir. Tükürük bezleri Tükürük üreten bir grup bez. Sivrisineklerin taşıdığı parazitler ve virüsler bu tükürük bezlerinde yaşar ve kan yutarken tükürük kullanılarak konakçının vücuduna enjekte edilir. Bir sivrisinek kaç iğne? Çoğu insan sivrisineğin bir iğnesi olduğunu düşünür, ama aslında kan emen 6 küçük iğnesi vardır. Bilim adamları, hortumun konağın derisine girdiğinde sivrisineğin iğnelerden birini kullandığını ve üzerindeki alıcıları kullandığını keşfetti. [5] Sivrisinek iğneyi deriye ittiğinde dudağa benzeyen koruyucu kılıf (labia) bükülür ve dışa doğru yuvarlanırken sivrisinek 6 iğneye benzer parçayı iter ve bunların ikisi bunlara çene denir ve deriye yayılmak için kullanılan küçük dişleri vardır ve alt çenede bulunan Sivrisinek ısırığını hissetmeyecek kadar keskindirler; Sivrisinek kan yutarken dokuları ayrı tutmak için.
İşte bu, Allah'ın Kuran'da misal verdiği sivrisinektir ve gerçek mü'min için sivrisinek, kendisini Allah'a hidayet etmesi için yeterlidir ve kim Allah'a iman etmesi için en küçüğü tarafından hidayete erdirilmezse, o, Allah'a hidâyete erdirir. Gökler ve yer konuşsa da, dağlar ve denizler konuşsa da inanmayın.