Muğla Son Dakika Haber
32,2919 %0.06
34,9897 %-0.08
40,6716 %-0.01
4,4654 %-0.05
1.989.450 %-1.837
Ara
ANASAYFA GENEL Burhaniye Belediyesi: Burhaniye'de Sağlık Hizmetlerinde Yanınızdayız

Burhaniye Belediyesi: Burhaniye'de Sağlık Hizmetlerinde Yanınızdayız

Burhaniye Belediyesi hizmetlerine hız kesmeden devam ediyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde Tabiplik, Evde Sağlık, Hoş Geldin Bebek, Cenaze Hizmetleri, Taziye Ziyaretleri, Diyetisyen, Sokak Hayvanları Bakımevi, Uçkun ve Haşere İlaçlama gibi geniş bir hizmet yelpazesi sunulmaktadır.
yazar
Güven Kocaavcı
Haber Sitesi Yayın Yönetmeni
375
GÖSTERİM
Burhaniye Belediyesi: Burhaniye'de Sağlık Hizmetlerinde Yanınızdayız

BURHANİYE'DE SAĞLIK HİZMETLERİNDE YANINIZDAYIZ

Burhaniye Belediyesi, 2023 yılında "Önce Sağlık" ilkesiyle yaklaşık 35 bin kişiye sağlık hizmeti sunma taahhüdünü sürdürüyor. Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde Tabiplik, Evde Sağlık, Hoş Geldin Bebek, Cenaze Hizmetleri, Taziye Ziyaretleri, Diyetisyen, Sokak Hayvanları Bakımevi, Uçkun ve Haşere İlaçlama gibi geniş bir hizmet yelpazesi sunulmaktadır.

2023 yılı başından itibaren görev yapan 2 doktor ile birlikte tabiplikte 20.500 tedavi ve reçete hizmeti verilmiştir. Belediye Sağlık Ocaklarında ise 8.046 vatandaşa sağlık hizmeti sunulmuştur. Evde sağlık hizmetleri, Tabipliğe gelemeyen 6.644 vatandaşın tedavisini evlerinde gerçekleştirmiştir. "Hoş Geldin Bebek" projesi kapsamında 2023 yılı itibarıyla 157 bebek ve annesine sağlık ve bakım hizmeti sunulmuştur.

Taziye ve ücretsiz cenaze hizmetleriyle vatandaşların acılarına ortak olan Burhaniye Belediyesi, 2023 yılında 708 vatandaşın defin işlemlerini gerçekleştirmiş ve ilçe genelinde yalnız yaşayan, yaş almış 6.644 vatandaşa evde bakım hizmeti sunmuştur.

Hasta nakli, cenaze nakli, ilaç dağıtımı ve iş güvenliği gibi rutin hizmetleri aralıksız sürdüren Sağlık İşleri Müdürlüğü, sokak hayvanlarının sağlığına da büyük önem vermektedir. Alida Nedim Eraslan Sokak Hayvanları Bakımevinde 2023 yılı içinde 3.937 hayvanın barınma ve tedavisini gerçekleştiren ekipler, düzenli olarak mama ve su desteği sağlayarak sokak hayvanlarının kısırlaştırma işlemlerini yürütmektedir.

İnsan sağlığını etkileyen uçkun ve haşere ilaçlamalarını düzenli olarak gerçekleştiren Sağlık İşleri Müdürlüğü, zarar vermeyen etken maddeli ilaçlama sistemleri ile uçkunlarla mücadeleyi periyodik olarak sürdürmektedir.

Başkan Deveciler, sağlık alanında her Burhaniyeli'ye hizmet verdiklerini vurgulayarak, "Önleyici ve koruyucu sağlık çalışmalarını sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızla hastalıkta sağlıkta her zaman el ele olacağız. "Her Alanda Önce Sağlık" anlayışımız ve Sağlık İşleri Müdürlüğü'nün çalışmalarıyla daha sağlıklı günler için hizmetlerimize hiç durmadan, ara vermeden devam edeceğiz" dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
2024'ten itibaren Kur Korumalı Mevduat artık hesabı açılamayacak

2024'ten itibaren Kur Korumalı Mevduat artık hesabı açılamayacak