Muğla Son Dakika Haber
Muğla
AÇIK
29°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Muğla Haber Ekonomi Dolar/TL Rekor Kırarak 33,0482'yi Gördü, Euro 35,8560'da Sabit Kaldı.

Dolar/TL Rekor Kırarak 33,0482'yi Gördü, Euro 35,8560'da Sabit Kaldı.

Bugün bankalararası piyasanın açılışında dolar/TL 32,9740 seviyesindeydi ancak daha sonra 33,0482 liraya yükselerek rekor kırdı. Euro ise günü 35,8560 liradan açtı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dolar/TL Rekor Kırarak 33,0482'yi Gördü, Euro 35,8560'da Sabit Kaldı.

İstanbul Serbest Piyasada Dolar ve Euro Değerleri

İstanbul serbest piyasada dolar 32,9870 liradan, euro 35,8580 liradan güne başladı. Serbest piyasada dolar 32,9850 liradan, euro ise 35,8560 liradan alınıyor. Dün doların satış fiyatı 32,8310 lira, euronun satış fiyatı ise 35,8610 lira olmuştu.

Enflasyon Verileri Sonrası Küresel Piyasalardaki Durum

Küresel piyasalarda, ABD'de tüketici enflasyonunun yavaşladığına işaret eden verilerin ardından rekor seviyelerden gelen kar satışlarıyla karışık bir seyir izlenirken, bugün gözler ABD'de üretici enflasyonuna çevrildi. Dün ülkede açıklanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda aylık bazda yüzde 0,1 azalırken, yıllık bazda yüzde 3 artışla piyasa beklentilerinin altında kaldı. TÜFE aylık bazda Mayıs 2020'den bu yana ilk kez düşüş kaydederken, yıllık enflasyon da son bir senenin en düşük seviyesine indi.

Avrupa ve Asya Piyasalarındaki Gelişmeler

Avrupa borsalarında dün pozitif bir seyir hakim olurken, ABD'de enflasyonun yavaşlamasının ardından İngiliz sterlininin dolar karşısında son bir yılın en yüksek seviyesine çıkması dikkati çekti. Asya pay piyasalarında ise Hong Kong hariç negatif bir seyir öne çıkarken, Japon yeninin dolar karşısında yaklaşık son iki buçuk ayın en güçlü yükselişini kaydetmesiyle ülke pay piyasalarındaki sert düşüş dikkati çekti.

Yurt İçinde ve Yurt Dışında Beklenen Veriler

Dün JP Morgan'ın yatırımcı toplantısında sunum yapan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, yurt içi swaplardaki düşüşün parasal aktarım mekanizmasını güçlendirdiğini belirterek, "Enflasyonun yılın ikinci yarısında düşeceğine dair artan bir konsensüs var" değerlendirmesinde bulundu. Merkez Bankası, yurt içinde ödemeler dengesi verilerinin açıklanacağı bugüne ilişkin öngörülerini paylaştı ve ekonomistler, cari işlemler hesabının mayıs ayında 1 milyar 347,5 milyon dolar açık verdiğini tahmin etti. Piyasalarda bugün takip edilecek veriler arasında Türkiye'den ödemeler dengesi, ABD'den ÜFE ve Michigan tüketici güven endeksi verileri bulunuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *

Bugün bankalararası piyasanın açılışında dolar/TL 32,9740 seviyesindeydi ancak daha sonra 33,0482 liraya yükselerek rekor kırdı. Euro ise günü 35,8560 liradan açtı.

Galatasaray'dan Anthony Martial Transfer hamlesi!

Galatasaray'dan Anthony Martial Transfer hamlesi!