SGK Başmüfettişi, EYT mağdurlarına umut olacak yeni kademeli emeklilik tablosunu açıkladı!

SGK Başmüfettişi, işe giriş tarihlerine göre kademeli emeklilik tablosunun duyurusunu yaptı. 1999 öncesi, 1999-2008 ve 2000 sonrası işe başlayanları sevindirecek müjde geldi.

EYT DÜZENLEMESİ VE KADEMELİ EMEKLİLİK

Sosyal Güvenlik BAŞMÜFETTİŞİ'nin müjdesiyle, AK Parti'nin yaptığı yasal düzenleme sonucunda Emeklilikte Yaşa Takılanlar için beklenen düzenleme hayata geçirildi. 8 Eylül 1999 ve öncesi işe giriş yapanlar için emeklilik şartları değişti.

SGK UZMANINDAN YENİ DÜZENLEME BEKLENTİSİ

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa KARAKAŞ, EYT sorununun çözülmesiyle yeni bir emeklilik sistemi için çalışmaların başladığını belirtti. 2000-2008 arası işe girenler için kademeli emeklilik beklentisi sürüyor.

SON EMEKLİLİK PRİM YIL YAŞ ŞARTLARI

1999 sonrası işe girenler için yaş şartı devam ederken, 2008 öncesi ve sonrası için ayrı ayrı emeklilik şartları belirlendi. Kadınlar ve erkekler için prim günü ve yaş şartları farklılık gösteriyor.

KADEMELİ EMEKLİLİK TABLOSU

Emeklilik yaşı ve prim günü şartları işe giriş tarihine göre belirlenirken, 2009 ve sonrası için ise kadınlar 50, erkekler 52 yaşında emekli olabilecekler. Kısmi emeklilik içinse kadınlar 50, erkekler 52 yaşında olacaklar.

İLGİLİ HABERLER