Muğla'da 18 farklı noktada toplam 17 ton çöp toplandı

Muğla Tarım ve Orman Müdürlüğü, 'Çevre Haftası' kapsamında Muğla kıyılarında 13 balıkçı barınağında ve 5 noktada Su Ürünleri Kontrol Şube Müdürlüğü dalgıçlarıyla deniz temizliği gerçekleştirdi. Bu etkinlikle denizlerimizin korunması ve temiz tutulması hedeflendi.

Ula Akyaka Mahallesi'nde Deniz Dibi Temizliği Gerçekleştirildi

Muğla'nın ‘Sakin Kent' unvanlı Ula Akyaka Mahallesi'nde, 6 dalgıcın katılımıyla deniz dibi temizliği gerçekleştirildi.

Dalgıçlar Akyaka'nın Ünlü Azmaklarında Temizlik Yaptı

Dalgıçlar, deniz dibi temizliği yanında Akyaka'nın ünlü Kadın Azmağı ve Akçapınar Azmağı'nda da dip temizliği çalışmaları gerçekleştirdi.

Çıkarılan Çöpler Sergilendi

Akyaka Mahallesi'nde gerçekleştirilen deniz dibi ve Kadın Azmağı dip temizliği kapsamında, cam şişeler, plastik şişeler, lastikler ve balıkçı sepetleri gibi çeşitli atıklar denizden çıkarıldı. Çıkarılan çöpler, Akyaka İskele girişinde Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince sergilendi.

Tarım ve Orman Müdürü'nden Açıklama

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, denizlerin sürdürülebilir su ürünleri üretimi için önemli olduğunu vurgulayarak, Muğla'da 13 balıkçı barınağında ve 5 farklı lokasyonda 123 kişilik dalış ekibinin su altı temizliği çalışmalarına katıldığını belirtti. Saylak, temizlik faaliyetlerinin devam edeceğini ve çevreyi kirletmemenin öneminin altını çizdi.

İLGİLİ HABERLER