Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Ne Zaman?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen 2024 KPSS Lisans oturumları için sınav giriş belgeleri yayımlandı. Adaylar belgelerine ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden erişebilirler.

ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, 14 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan KPSS Lisans sınavlarında adayların dikkat etmesi gereken saatlerle ilgili önemli bilgiler paylaşıldı. Bu bilgilere göre, Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu için sınav başlama saati olan 10.00’dan sonra sınav binalarına girişe izin verilmeyecek.

KPSS Lisans Eğitim Bilimleri Oturumu İçin Önemli Saat Bilgisi

Aynı gün içerisinde gerçekleştirilecek olan KPSS Lisans Eğitim Bilimleri oturumu için ise adayların, sınav başlama saati olan 14.30'dan sonra sınav binalarına giriş yapamayacakları belirtildi.

ÖSYM'nin Açıklamaları

ÖSYM yetkilileri, adayların sınava girecekleri oturumun başlama saati olan 10.00 ve 14.30'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklarını hatırlatarak, adayların zamanında sınav yerlerinde hazır bulunmaları gerektiğini vurguladı.

ÖSYM'nin belirlediği saat kurallarına uymayan adayların sınavlara alınmayacağı ve bu nedenle zamanında ve planlı bir şekilde sınav binalarında olmalarının önemli olduğu belirtildi. Adaylar, sınav günü yaşanabilecek olumsuzlukları önlemek adına belirlenen saatlere dikkat etmelidir.

İLGİLİ HABERLER