Aydın'da 16 saattir aralıksız yanıyor: Fabrika küle döndü!

Aydın'da Söke Kipaş Kağıt Fabrikası'ndaki 16 saatlik yangın, bölgenin küle dönmesine sebep oldu. Söndürme çalışmaları hala devam ediyor.

Bir kağıt fabrikasında dün akşam çıkan yangın, hala kontrol altına alınamadı ve fabrikanın tamamen kül olmasıyla korkutucu görüntülere neden oldu.

Fabrikanın Durumu

Aydın'ın Söke ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan Söke Kipaş Kağıt Fabrikası'nda dün akşam saatlerinde başlayan yangın, geri dönüşüm alanında devam ediyor.

Yangının Şiddeti

Yaklaşık 16 saattir devam eden yangın, depolama alanındaki tüm kağıtları sardı ve bölgede neredeyse yanacak alan kalmadı. Söndürme çalışmaları havadan ve karadan aralıksız devam ediyor.

Yangının Gelişimi

Cuma akşamı Sazlı Mahallesi yakınlarında başlayan yangın, gece kontrol altına alınsa da rüzgarın etkisiyle tekrar yayıldı ve bölgeyi sardı. Binlerce ton atık kağıt alev alev yanarken, yangına müdahale için çevre illerden ekipler sevkedildi.

Kriz Masası Çalışmaları

Karadan ve havadan müdahalenin sürdüğü yangında 91 araç ve 333 personel görev alırken, bölge duman bulutu altında kaldı ve kül yağışı başladı. Yangının bir an önce kontrol altına alınması için kriz masası ekiplerince çalışmalar aralıksız devam ediyor.

İLGİLİ HABERLER