Yarın Beklenen Karar! Emekli Maaşlarına Zam Yapılacak mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve bakanlar, emekli maaşlarına yönelik zam konusunu ele almak üzere yarın Ankara'da bir araya gelecek. Toplantıda farklı zam seçenekleri detaylı bir şekilde değerlendirilecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, emekli maaşları için yapılacak zam konusunu görüşmek üzere yarın saat 15.30'da Ankara Beştepe'de bir araya gelecek.

Emekli Maaşlarına Zam Beklentisi Devam Ediyor

Memura yapılan zammın ardından, emekli maaşlarına yapılacak zam konusu gündemdeki önemini koruyor.

Emeklilere Zam Yapılacak mı?

AK Partili yetkililer, emekli maaşlarına seyyanen zam yapmanın zorluğuna dikkat çekerek, en düşük maaşın artırılmasının mümkün olduğunu vurguladı.

SSK ve Bağ-Kur Emeklilerine Zam Yolda

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine temmuz ayında yüzde 24,73 oranında zam yapılarak maaşları artırılacak.

Çözüm Arayışı Sürüyor

Ancak, 8 bin liranın altında kök maaşı olan emeklilerin 10 bin lira maaş almaya devam edeceği belirtildi. En düşük maaşın 12 bin liraya çıkarılması önerisi üzerinde durulmuş olsa da, bu durumun maliyetleri artırabileceği endişesi bulunuyor. Şu anda, kök maaş sorununu çözecek ve Hazine'ye büyük bir mali yük getirmeyecek bir çözüm bulma çabaları devam ediyor.

Yapılacak toplantının sonucu büyük bir merakla bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER